04.04.2011 10:00

Jar s feng šuej

Ako na to? Poučte sa.
Chcete zmeniť svoj život za pomoci feng šuej? Upracte si. Nemyslíme tým pred sviatočným glancovaním bytu. Zamyslíte sa o čom to je.  Jedným z nich je mať poriadok vo veciach.

Očista interiéru
Vetrať! Vpuste čerstvú čchi, vitalitu do vášho života! Všetko má mať svoj poriadok a svoje miesto. Nevystavujme veci, ktoré s daným priestorom nemá nič spoločné.

Tak kde začať?
Klasicky od podlahy a treba sa bez milosti zbaviť veci, ktoré nepoužívame, nenosíme, čo nám v byte už roky zavadzajú. Zbavme sa všetkých nefunkčných, či rozbitých veci. Urobte si priestor pre nové veci, nové príležitosti.

Kvetiny používajme vždy čerstvé
Nepoužívajte suché kvetiny! Udržujú v priestore stagnáciu. Ak chcete žiť tu a teraz, zbavte se ich. Obmieňajte rezané kvety pravidelne, využívajte všetky ročne obdobia.

O rastliny v črepníkoch sa staráme aby boli zdravé. Vyradíme všetky črepníky, ktoré sú parazitmi. Napríklad, divy jano, orchideje. Aj  bonsaje sú veľmi problematické v bytoch. Do interiéru si iste dáme šefléru, aj tučnolist sa nám hodí. Pomáhajú nám totiž harmonizovať priestor a programujú prosperitu. No ako vieme tak ich hocikde dať nemôžeme.

Zbavte sa starých haraburd
Všetko čoho sme sa za posledné dva roky nedotkli a zistili sme že nám to nechýbalo, by sme mali vyradiť z interiéru. Jednak to bráni prúdeniu čchi, jednak na to zbytočne sadá prach.

Zrkadlo
Aké zrkadla nepoužívať? Delené a poškodené. Pri vstupe do bytu je dobre, keď sa vidíme cely v zrkadle. Aj zrkadlo v kúpeľni musí byť tak postavené aby nám neurezalo z hlavy.

Kde by zrkadla nemali byť. Zo zásady nesmú sa nachádzať v spálni, napríklad vstavaná skriňa. Oproti hlavným vchodovým dverám, nemajú čo hľadať. Aké by zrkadla nemali byť. Prasknuté alebo zo zadu vypadnuté. Žiadne dedičstvo zrkadiel. Nevravím že rám si nemôžme nechať. Zrkadla by sme mali vo viac ročných periódach vymieňať. Majú vynikajúcu pamäť a ta sa nám nehodí.
 

—————

Späť


Kontakt

Fengshuiatelier

+421 (903) 83 82 84
+421 (908) 56 16 90